Sa fii leader nu inseamna sa fii popular!

Iata o idee care v-ar putea schimba intreaga cariera (si intreaga viata): a fi lider (si dupa cum vad eu lucrurile, fiecare dintre noi are obligatia de a demonstra zi de zi insusiri de lider, indiferent de titlul sau de functia sa) nu inseamna a fi popular. Inseamna a face ceea ce trebuie facut. Multi lideri se tem de conflicte pentru ca au o profunda nevoie de a fi populari si iubiti. Detesta sa intre in conflict si sa infrunte problemele. Sunt nesiguri si nu se simt bine in rolul lor.

Insa marii lideri sunt altfel. Ei iau decizii dificile fara teama. Isi afirma convingerile. Isi urmeaza drumul, iau deciziile necesare si nu isi fac multe griji in privinta opiniei generale. Ei personifica curajul in actiune.

Vorbesc si scriu mult despre consideratia si respectul fata de oameni. Tratati-va bine angajatii, si la randul lor, ei vor trata bine clientii. Nu este deloc greu de inteles. Ajutati-i sa isi atinga scopurile si ei va vor ajuta bucurosi sa vi le atingeti pe ale dumneavoastra. Vedeti ceea ce este mai bun in oameni, fiti cel mai intelegator om din lume.

Dar a fi bun nu inseamna a fi slab. A fi un om bun nu inseamna ca nu trebuie sa fii puternic si curajos, atunci cand imprejurarile o impun. Buna capacitate de leadership inseamna echilibrul intre a fi bland si totusi dur, empatic si intelegator, dar curajos, atat sfant cat si razboinic, prietenos, dar ferm.

Va recomand prezentarea unui program audio exceptional de practic si de bogat in idei, intitulat "Extraordinary Leadership", care contine cele mai bune idei in domeniu. Puteti descarca gratuit prezentarea de pe adresa robinsharma.com

Singura preocupare a celor mai buni lideri este de a fi corecti, de a face ceea ce trebuie si de a obtine rezultate. Asadar, luati masurile necesare si nu pe cele care va fac populari.

Lucrul cel mai bun este de regula si cel mai dificil de facut.Luati deciziile dificile. Vorbiti deschis. Aratati-le celor cu slabe rezultate care le sunt punctele slabe. Spuneti-le celor cu performante cat de mult ii apreciati. Fiti sinceri si autentici.

Cand conduceti de pe o pozitie de sinceritate, dreptate, corectitudine si competenta, veti fi si criticati. Ce conteaza? Nu am auzit ca un critic sa fi venit vreodata la patul de moarte al cuiva.

Dan Sheehan, care conduce o mare companie numita WinPlus, langa Los Angeles, pregatit in materie de dezvoltare a calitatilor de leadership, a spus odata: "Marile personalitati isi construiesc monumente din pietrele pe care le arunca in ei criticii”.

Frumos spus. Iata un om inteligent. Daca am asculta tot ce spun criticii nostri, am fi inca un avocat nefericit, inchis permanent intr-un birou. Slava Domnului ca nu am facut-o!

Va asteptam pe site-ul nostru cu alte articole pe aceasta tema. Ne puteti scrie pe adresa office@inspirehr.ro sugestiile dvs sau alte subiecte de interes.

Share: Email Share on Twitter Share on Facebook

Alte articole

Sa fii leader nu inseamna sa fii popular!
Iata o idee care v-ar putea schimba intreaga cariera (si intreaga viata): a… [...]
Despre motivatie
Autonomie, Măiestrie și Scop Motivaţia este de două tipuri: intrinsecă şi … [...]